Середа, 19 березня 2014 21:28

Прямий ефір за участі Президента УАЛіП

19.03.2014 року в прямому ефірі одного з всеукраїнських каналів обговорювалося одне з найактуальніших питань сьогодення - психоемоційний стан населення України у зв'язку з сучасною соціально-політичною реальністю, зокрема, з подіями в Криму.

Як зрозуміти, що прийшла пора звернутися за допомогою до психолога та куди звертатися роз'яснював Президент Української асоціації лікарів-психологів Богдан Божук. Ним було зазначено, що за участі УАЛіП працюють два центри надання висококфаліфікованої психологічної допомоги на базі Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України та Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Також допомогу можна отримати в робочі години за Телефоном довіри (044) 288-33-48 Акцент був зроблений на тому, що елементами для підтримання психічного здоров'я є позитивне сприйняття світу, фізичні вправи, почуття гумору, любов та підтримка близьких людей.

Також глядачі отримали вичерпні відповіді на питання, як можна переконатись в професійній компетенції психолога чи лікаря-психолога; в чому відмінності в професійних повноваженнях психолога, лікаря-психолога, психотерапевта та психіатра; які перспективи налагодження дієвої системи надання медико-психологічної допомоги населенню.