Понеділок, 16 січня 2017 16:28

III Україно-німеціка школа лікування болю

13-16 січня члени Президії та Молодіжної ради Української асоціації лікарів-психологів відвідали ІІІ Українсько-німецьку школу лікування болю, що проводилася в Університетській клініці ХНМУ за підтримки Клініки антропософської медицини Хавельхьоє в Берліні.

Ці чотири дні були насичені численними подіями, серед яких пізнавальні лекції провідних спеціалістів німецької клініки професора Міхаеля Шенка, психотерапевта Джуліани Фрідріхс та цікаві практичні заняття арт-терапевта Астрід Дідвіцус. Також своїм досвідом у лікуванні хронічного болю з учасниками поділилися професори Володимир Коростій та Олена Товажнянська, викладач Харківського Національного університету мистецтв і музикант Анна Сагалова та інші.

 

Аудиторія мала змогу дізнатися про численні методи роботи з хронічним болем у пацієнтів, про особливості лікування даного стану в клініках Німеччини, опанувала нові методики на трьох практичних заняттях, а також мала можливість отримати відповіді на усі нагальні питання, що стосуються роботи з даною групою пацієнтів.

 

 

Хочеться висловити особливу подяку за можливість відвідати даний захід всім організаторам, а зокрема почесному члену УАЛіП,  керівнику Центру лікування болю та Центру психосоматики та психологічної реабілітації Університетської клініки ХНМУ, професору кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ХНМУ, члену Європейської психіатричної асоціації, члену президії правління Всеукраїнського науково-практичного товариства психіатрів, неврологів і наркологів України  Володимиру Івановичу Коростію.

Перконані у подальшому розвитку комплексного мультидисциплінарного підходу (соматично- та психологічноорієнтованого) не лише у лікуванні хронічного болю, а і у наданні медичної допомоги усім без винятку пацієнтам. Бажаємо вдячних учнів та процвітання Школі лікування болю Університетської клініки ХНМУ та залюбки підтримаємо подібні проекти в подальшому!