Середа, 24 серпня 2016 16:26

Симпозіум - АТО: травма фізична і психічна. мінімізація наслідків

22 серпня 2016 року  в межах найвизначнішого майданчика для спілкування лікарів з усього світу -  XVI Конгресу Світової федерації українських лікарських товариств відбулася знакова подія – симпозіум АТО: травма фізична і психічна. Мінімізація наслідків.

Симпозіум зміг об’єднати в одній аудиторії відомих лікарів зі сфери соматичної медицини та психічного здоров’я, організаторів охорони здоров’я, психологів, соціальних працівників, волонтерів, науковців та практиків, військових та цивільних.

Під головуванням член-кореспондента НАМН України, професора Поліщука Миколи Єфремовича, президента Української спілки психотерапевтів, професора Фільца Олександра Орестовича та президента Української асоціації лікарів-психологів, к.мед.н. Божука Богдана Степановича розгорнулося обговорення надзвичайно важливих тем, що стосувалися медичної та психологічної допомоги учасникам та постраждалим від бойових дій, а також побудові дієвої системи медичної та психологічної реабілітації.

  

Було заслухано близько 20 різноманітних доповідей та проведено обговорення. Незважаючи на певні відмінності в поглядах на проблему, всі учасники зійшлися в наступному:

·        Кожен хто надає якісну допомогу робить неоціненний вклад в майбутнє нашої держави;

·        Необхідно дотримуватись комплексного біопсихосоціального підходу в допомозі та реабілітації учасників бойових дій та постраждалих від них;

·        Побудова високоефективної системи медичної і психологічної реабілітації можлива за умови координації діяльності, як на рівні державних інституцій так і на рівні громадських об’єднань.

Українська асоціація лікарів-психологів повністю підтримує вищевказані підходи. Ми закликаємо фахівців і відповідні установи та організації до спільної діяльності та узгодження зусиль. Усіх, хто дійсно зацікавлений у побудові високоефективної системи психологічної допомоги та медичної і психологічної реабілітації та готовий активно працювати заради цієї мети!