Субота, 25 червня 2016 00:11

Вітаємо лікарів-психологів випуску 2016

Шановні колеги!

Щиро вітаємо Вас з випуском!

От і закінчилися 6 років непростого навчання і Ви досягли своєї основної мети – отримали диплом лікаря-психолога! Позаду будні і свята студентських років, підготовка до модулів, КРОКи та іспити. А по переду тривалий процес професійного становлення.

Тяжкі умови в яких опинилася наша держава неминуче знаходять негативне відображення на психіці населення. Суттєво зростає кількість неврозів, розладів адаптації, депресивних, посттравматичних та інших розладів. Однак доступність професійної допомоги залишається на незмінно низькому рівні. Відповідно посилилась необхідність в збільшенні кількості кваліфікованих лікарів-психологів в закладах охорони здоров'я та створенні дієвої загальнодержавної системи охорони психічного здоров'я. Тому кожен спеціаліст має спрямувати всі свої зусилля на подолання психологічних наслідків надскладної ситуації. А з боку державних структур зросло усвідомлення необхідності нашої з Вами професії.

Позитивним кроком до вирішення ситуації стало створення нової спеціальності «Медична та психологічна реабілітація» в галузі знань «Охорона здоров’я», до якої увійшла «медична психологія». Саме на цій основі і має базуватися майбутня система охорони психічного здоров’я. Згуртувавшись, ми вже в найближчому майбутньому, здатні досягнути належного європейського рівня медичної психології  в нашій державі. І кожен українець зможе отримувати підтримку в збереженні власного здоров'я в його біопсихосоціальній єдності. А кожен лікар-психолог буде почувати себе потрібним і захищеним.

В свою чергу, Українська асоціація лікарів-психологів, як єдине професійне громадське об’єднання лікарів-психологів, робить майже все можливе для найширшої популяризації нашого фаху та боротьбу з міфами, щодо медичної психології.

Ми будемо раді бачити Вас в своїх рядах, з Вашими ідеями, планами, готовими програмами розвитку, які ми здатні спільно реалізувати.

Нехай кожен із вас досягне у житті всього чого бажається, радості і непересічних досягнень та достойних заробітків. Будьте достойними людьми і висококласними професіоналами в нашій нелегкій справі, з гордістю та гідністю несіть кваліфікацію лікаря-психолога!