Неділя, 27 березня 2016 07:12

Перше регулярне Зібрання Національної лікарської ради України.

26.03.2016 року в Національній науковій медичній бібліотеці України (м. Київ) відбулося Перше регулярне Зібрання Національної лікарської ради України. 

У заході взяли участь очільники Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України: голова комітету, професор Ольга Вадимівна Богомолець та заступник голови комітету Мусій Олег Степанович. Така позиція профільного комітету є надзвичайно важливою, бо свідчить про готовність законодавчої гілки влади працювати з професійними лікарськими асоціаціями, щодо реформування системи охорони здоров’я та розробки основних законопроектів для охорони здоров’я.

  

Основними питаннями засідання стали запровадження лікарського самоврядування, необхідність створення Ліги лікарів-експертів та організація ХVI Конгресу СФУЛТ Берлін- Київ, 17-23 серпня 2016 р. З порядком денним можна ознайомитись за посиланням.

Значний інтерес присутніх викликав Міждисциплінарний круглий стіл «Війна, міграція: виклики для системи охорони здоров’я»На ньому надважливі питання цієї проблеми та її вирішення висвітлили О.В.Богомолець та О.С.Мусій. Однак з доповідей наступних учасників стало зрозумілим, що до комплесного вирішення питання психологічної реабілітації та формування єдиного мультидисциплінарного підходу, ще дуже далеко.

Діяльність Національної лікарської ради України викликає все більше зацікавленості у лікарських громадських організацій. Так, президент УАЛіП, Відповідальний секретар НЛРУ Богдан Божук представив аудиторії список Всеукраїнських громадських організацій, що висловили бажання увійти до НЛРУ і тепер їх загальна кількість склала 43 дійсні члени.

Слід зазначити, що Голова Комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради України О.В.Богомолець висловилася на підтримку ініціатив з громадського здоров'я та психологічної реабілітації. А завдяки налагодженій співпраці цілеспрямованих та високомотивованих фахівців дані ініціативи обов'язково будуть реалізовані.

 

Продовжуємо працювати в інтересах народу України.