П'ятниця, 27 листопада 2015 12:16

Новий крок до розвитку спеціальності

В нашій державі активно обговорюється тема необхідності передачі повноважень з розвитку власної спеціальності професійним лікарським громадським організаціям. Відповідно і організації мають взяти на себе відповідальність за свій фах. В цьому запорука розвитку ефективного лікарського самоврядування.

З метою оптимізації системи надання медико-психологічної допомоги населенню України, високоякісної психологічної адаптації та реабілітації учасників АТО та вимушених переселенців, захисту прав та свобод лікарів-психологів та пацієнтів Українська асоціація лікарів-психологів підготувала та передала до Міністерства охорони здоров'я України пакет документів. В ньому висвітлене професійне бачення розвитку спеціальності та підготовлені проекти наказів для вирішення наступних питань:

• нормування робочого часу лікаря-психолога
• права, обов’язки та рівні відповідальності лікаря-психолога в закладах охорони здоров’я
• вимоги до робочого місця лікаря-психолога, необхідне обладнання та документацію для оптимізації роботи, що забезпечить контроль якості проведеної роботи.
• питання організації і надання медико-психологічної допомоги населенню на всіх етапах і рівнях лікування.
• розширення можливості спеціалізації та післядипломної освіти лікарів-психологів для підвищення їх професійних якостей.