Неділя, 02 серпня 2015 02:24

Засідання Комітету ГР при МОУ з питань медичного забезпечення

31.07.2015 року було проведено засідання Комітету Громадської ради при Міністерстві оборони України з питань медичного забезпечення військовослужбовців, учасників АТО, ветеранів ЗСУ та членів їх сімей, працівників Збройних Сил України, яке відбулося в ЦБО ЗСУ.

Окрім питань "Про стан роботи медичної служби ЗСУ по організації надання першої медичної допомоги на «передку» АТО, участі в проведенні занять з тактичної медицини" та "Про проведення у 2016 році урочистостей з нагоди 250 річчя Мухіна Є.Й.", було розглянуто надважливе питання психологічної реабілітації ветеранів АТО та психологічного супроводу вояків.

  

В своєму виступі президент УАЛіП наголосив, що психологічна допомога має бути доступною всім верствам населення, а тим паче кожнен воїн повинен мати змогу безкоштовно отримати кваліфіковану консультацію у психолога, психотерапевта чи психіатра. В той же час їснує низка причин, чому за 1,5 роки ця мета так і не була досягнута. Б.С.Божук висловив позицію Асоціації стосовно вирішення цієї проблеми, яка була одноголосно підтримана членами комітету.

Лише спільними зусиллями державних установ, висококваліфікованих волонтерів та фахових громадських об'єднань можливе повноцінне вирішення питання медико-психологічної допомоги та реабілітації учасників АТО та постраждалих від подій на сході України.

Саме тому Українська асоціація лікарів-психологів вкотре відкрито звертаєтьсяз  пропозицією координації своїх зусиль та вироблення єдиної позиції, щодо цього питання, до всіх хто залучений до організації та надання психологічної допомоги .