П'ятниця, 01 травня 2015 16:29

Соціально-психологічна підтримка населення України

Стартує відбір до навчально-практичного проекту «Соціально-психологічна підтримка населення України», організованого спільними зусиллями International Psychosocial Organisation (IPSO) gGmbH (Німеччина); Rotary International; Науково-практичного товариства неврологів, психіатрів та наркологів України; Харківського національного медичного університету, кафедри психіатрії, наркології та медичної психології; Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, кафедри загальної і медичної  психології та педагогіки; Медико-психологічного центру Буковинського державного медичного університету; Товариства психологів України та Української асоціації лікарів-психологів.

Навчання проводитиметься фахівцями IPSO gGmbH, які мають понад 10-річний досвід роботи в Афганістані, на Гаїті та у Китаї після сильних землетрусів, а також у Шрі-Ланці після цунамі. До основних завдань організації можна віднести:

- надання психологічної допомоги та підтримки людям у повоєнні часи, у кризових ситуаціях після природніх катастроф через імплементацію власних проектів або співпрацю з вже існуючими структурами, наприклад, закладами охорони здоров’я та іншими організаціями;

- розробка концепції діяльності місцевих установ з психологічної підтримки з метою якісного покращання існуючих програм, або як доповнення до них;

- підтримка місцевої культури і культурної ідентичності, впровадження діалогу між різними культурами і націями, миротворчої роботи шляхом поєднання психосоціальних та мистецьких проектів.

 

Проект складається з декількох послідовних етапів:

1.     Конкурсний відбір учасників проекту.

Кількість місць обмежена 30 учасниками, тому створеною комісією буде проведено конкурсний відбір серед отриманих анкет з наступними співбесідами з претендентами.

Збір анкет триватиме до 12 червня 2015 року включно.

2.     Безкоштовне навчання.

З вересня 2015 року фахівці IPSO gGmbH розпочнуть безкоштовне навчання відібраних учасників. Навчання буде проводитись в декілька етапів (4-5 днів кожен). По закінченню будуть видані сертифікати-підтвердження.

3.     Надання консультативної психологічної допомоги.

Після успішного закінчення навчання, учасники будуть внесені до бази спеціалістів IPSO gGmbH та матимуть змогу проводити консультації в он-лайн та очному режимі. Робота консультанта не буде волонтерською і вони будуть отримувати нагороду від спонсорів проекту за кожну проведену консультацію.

 

Вимоги до учасників:

  1. Підтверджена наявність вищої психологічної освіти, додаткове навчання за напрямками психотерапії (бажано) та професійний досвід;
  2. Відсутня перевантаженість особистими проблемами, наявність практики особистої психотерапії;
  3. Мотивованість до роботи в проекті;
  4. Готовність приділяти консультуванню в рамках проекту мінімум 5 годин на тиждень (графік буде оговорений з кожним учасником особисто);
  5. Готовність працювати в проекті мінімум 2 роки (з кожним відібраним учасником буде підписано договір);
  6. Згода розпочати проект на волонтерських засадах. В подальшому - оплата.

 

Рішення комісії, щодо відбору учасників є остаточним і не підлягає перегляду за ініціативою учасника. Комісія не зобов’язується повідомляти учаснику пояснення, щодо прийнятого рішення.

Якщо Ви погоджуєтесь з умовами проекту, зареєструйтесь за посиланням: http://goo.gl/forms/ecsfKJAeoZ 

З учасниками, які пройдуть конкурс анкет, зв'яжуться представники конкурсної комісії для запрошення на співбесіду.

За детальною інформацією звертайтесь за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.