П'ятниця, 03 квітня 2015 17:28

Лекція з першої психологічної допомоги

2 квітня 2015 року відбулася чергова практично-орієнтована лекція з Першої психологічної допомоги в психотравмуючих ситуаціях. Приємно радує, що захід викликав великий інтерес та зібрав понад 70 слухачів, які не є лікарями чи психологами. Це свідчить, що з кожним днем в українців зростає усвідомлення важливості психолого-психотерапевтичної допомоги, особливо в тяжких умовах сучасності. Після закінчення лекції, кожен бажаючий мав змогу задати свої питання і отримати вичерпні відповіді від лектора, президента УАЛіП, к.мед.н. Богдана Божука.

Вже понад пів року Українська асоціація лікарів-психологів періодично, паралельно з іншими волонтерськими проектами, проводить психоосвітню діяльність в подібному форматі, даючи змогу ознайомитись з причинами, основними симптомами постравматичних порушень та основами надання першої психологічної допомоги та самодопомоги.

 

Цього разу лекція відбулася в рамках Циклу семінарів з невідкладної медичної допомоги, організованих Товариством молодих вчених і спеціалістів НМУ ім. О.О. Богомольця та Всеукраїнською радою реанімації.