Неділя, 08 березня 2015 12:37

Тренінг з Першої психологічної допомоги для мобілізованих лікарів

7 березня 2015 року в військовій частині Житомирської області, де проходять підготовку мобілізовані лікарі з усіх куточків України, відбувся тренінг з основ надання першої психологічної допомоги. Захід відбувся завдяки спільним зусиллям Української військово-медичної академії, Української асоціації лікарів-психологів, Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій та Центру медико-психологічної допомоги Інституту психології імені Г.С.Костюка та Національного медичного університету імені О.О.Богомольця.

  

І в мирних умовах, за родом професійної діяльності лікар стикається зі стражданням, болем, умиранням, смертю. Робота лікаря характеризується станом постійної психологічної готовності, емоційної залученості в проблеми оточуючих, пов'язані із станом їх здоров'я, практично в будь-яких ситуаціях, які передбачають міжособистісну взаємодію.

Військовим лікарям доведеться служити в самих гарячих точках, як на передовій, так і в госпіталях, а відповідно вміння надавати першу психологічну допомогу та самодопомогу є для них надзвичайно важливим.

  

З лікарями працювали представники УАФПНПП Тетяна Назаренко, Олена Масик, Світлана Остапенко, Ольга Ткаченко, Наталія Харитонова, Дмитро Залеський та представники УАЛіП Богдан Божук та Вадим Болтянський.

Переконані, що даний захід стане початком співпраці Української асоціації лікарів-психологів та Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій, оскільки ці громадські організації психологічної спрямованості увійшли до складу Громадської ради при Міністерстві оборони України, а відповідно, мають узгоджувати громадські психологічні ініціативи у напрямку співпраці зі Збройними силами України.

Детальніше в цій категорії: « З 8 березня Майстер-класи від АППУ »