Субота, 21 лютого 2015 10:17

УАЛіП у складі Громадької ради при Міністерстві оборони України

20 лютого 2015 року відбулися Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Міністерстві оборони України, до якої увійшла і Українська асоціація лікарів-психологів.

В час, коли в державі відбуваються воєнні дії, чітка координація зусиль держави та інститутів громадянського суспільства є вкрай важливою та необхідною. “Співпраця Міністерства оборони України, органів військового управління з громадськими організаціями повинна будуватися на засадах відкритості та взаємоповаги, врахування взаємних інтересів і внеску громадських організацій у зміцнення обороноздатності держави, патріотичне виховання громадян” (Директива міністра оборони України від 27.04.2009 №Д-13).

Особливу увагу слід приділяти заходам, спрямованим на підтримку ментального здоров’я військовослужбовців, особливо безпосередніх учасників бойових дій, зокрема їх психологічній підготовці в період навчання, підтримці на місці служби та реабілітації після повернення з зони бойових дій чи поранення. Багато волонтерських психологічних  організацій та окремих фахівців займаються наданням такої допомоги, але вона має бути високопрофесіональною та злагодженою. Тільки спільна і узгоджена діяльність здатна зменшити наслідки воєнної психотравми.

Суттєву роль в такій координації мають взяти на себе фахові психологічні громадські організації, що увійшли до складу Громадської ради при Міністерстві оборони України, зокрема Українська асоціація лікарів-психологів та Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій.

Запрошуємо всіх фахівців долучатися до нашої роботи. Нагадуємо, що з представниками УАЛіП можна зв’язатися за телефоном +38(095)581-74-98 та/ або за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Детальніше в цій категорії: « Засідання Президії УАЛіП З 8 березня »