Вівторок, 17 липня 2018 22:10

Міф 3

Наступним міфом, який міцно прижився в Україні і повторюється багатьма зацікавленими особами є те, що лікарю-психологу немає куди влаштуватися на роботу і вони змушені йти на перекваліфікацію, роками шукати місце, працювати поза спеціальністю та шкодувати про втрачений на навчання час.

Звісно, ніхто не забороняє кожній людині змінювати спеціальність, перекваліфіковуватись або працювати на низькоспеціалізованих але оплачуваних посадах. Особливо в той час, коли заробітна платня лікаря в державних структурах одна з найнижчих в бюджетній сфері. Але це питання особистого вибору.

За даними Міністерства охорони здоров’я України станом на весну 2018 року, кількість вакантних посад лікаря-психолога становить понад 100, з них 72% - повні вакантні посади!!! А загальна укомплектованість близько 70%. Це означає, що кожна третя посада лікаря-психолога в Україні – вільна! І це лише в закладах охорони здоров’я підпорядкованих МОЗ. Окрім цього видано майже 500 ліцензій на здійснення медичної практики за спеціальністю «медична психологія».

Лідерами за кількістю вакантних посад є Харківська, Черкаська, Київська області та м.Київ.

Отже, не довіряйте міфам, знайте правду, слідкуйте за нашими доказовими новинами і долучайтесь до нашої діяльності.

А хто шукає роботу лікаря-психолога звертайтесь до нас за порадою! Програма Медико-психологічного крюінгу продовжує діяти: http://ualip.org.ua/index.php/novyny/2012-07-21-19-50-24/item/213-crewing

 

Детальніше в цій категорії: « Важлива інформація З Днем незалежності »