Понеділок, 04 червня 2018 10:41

Міфи навколо медичної психології

Шановні колеги!

Фах лікаря-психолога, безперечно, є однією з найоптимальніших базових спеціальностей в сфері психічного здоров’я. Адже ця форма підготовки забезпечує паралельне формування у студента комплексного  погляду на здоров’я людини.

Думки кращих вітчизняних та світових експертів сходяться в тому, що найбільш відповідним для оцінки стану здоров’я, проведення та визначення ефективності лікування є комплексний біопсихосоціальний підхід, адже кожна хвороба порушує фізіологію, дезорганізує психічну рівновагу та соціальне функціонування людини. Особливо важливим такий підхід є при хронічних соматичних, психічних, психосоматичних розладах. Саме медичній психології, в якій медичні та психологічні науки детермінують закономірну сферу взаємодії, належить цілісний підхід до здоров’я людини.

Однак на сьогоднішній день ця перспективна спеціальність оповита великою кількістю міфів і оманливих тверджень, які блокують активний розвиток фаху лікаря-психолога.

Саме тому ми починаємо інформаційний проект зі спростування міфів і підтвердження справжніх фактів.

Слідкуйте за нашими новинами!!!

Залишайте ваші питання  на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.