Вівторок, 09 липня 2013 21:45

Перший євразійський конгрес по психотерапії:

Психотерапія без кордонів

5-7 липня 2013 року в м.Москва відбулася визначна подія в світовому психотерапевтичному житті: Перший об’єднаний Євразійський конгрес по психотерапії «Психотерапія без кордонів: минуле, теперішнє і майбутнє». Він об’єднав дві континентальні професійні спільноти – Європейську асоціацію психотерапії (ЄАП) і Азіатську федерацію психотерапії (АФП). Також участь в організації конгресу взяла Всесвітня рада з психотерапії (ВРП) та Професійна психотерапевтична ліга (ППЛ). Участь взяли президент ВРП -професор Альфред Прітц, минулий та новий президенти ЄАП – Адріан Родес і Еугеніус Лауринайтіс, президент ППЛ - професор Віктор Вікторович Макаров та багато інших визначних постатей сучасної психотерапії.

ВГО «Українська асоціація лікарів-психологів» на конгресі представляв її президент – Богдан Степанович Божук.

В рамках конгресу було проведено понад 70 симпозіумів, секцій та майстер-класів, а пленарні засідання налічували понад 60 доповідачів. Загалом у заходах конгресу взяли участь понад 1000 психотерапевтів та психологів з різних країн світу.

Основними питаннями російськомовної частини конгресу стали організаційно-нормативні та проблемні питання психотерапії на пострадянському просторі. Зокрема, визнана необхідність виокремлення психотерапії в окрему незалежну спеціальність.

Доповідь президента УАЛіП стосувалася необхідності чіткого визначення професійних завдань різних спеціалістів в галузі підтримки психічного здоров’я, що сприятиме більшій визначеності у осіб, що потребують допомоги.

Президент конгресу, професор В.В.Макаров, схвально відізвався про фах лікаря-психолога, як чудову модель поєднання медичних і психологічних знань та як спеціаліста, який здатен ефективно надавати медико-психологічну та психотерапевтичну допомогу пацієнтам. 

Детальніше в цій категорії: « Гроф у Києві Лічильник »