Четвер, 03 грудня 2015 20:37

Чергове засідання психологічного клубу

3 грудня 2015 року відбулося чергове засідання клубу "Mental core".

Цього разу тема засідання була «Депресія: епідемія 21 ст.». Основним спікером виступив президент УАЛіП, заступник декана медико-психологічного факультету, доцент кафедри загальної і медичної психології НМУ імені О.О.Богомольця, кандидат медичних наук Божук Богдан Степанович.

На засіданні була представлена та обговорена найактуальніша статистика розповсюдженості депресії в Україні та світі, яка ще раз підкреслює важливість всебічного вивчення даної проблеми. Розглядались причини депресії, особливості її прогресування, наводились численні приклади з практики працюючих фахівців. Були висвітлені соціальні проблеми, пов’язані з депресією, сучасне ставлення лікарів та пацієнтів до цього захворювання, існуюча суспільна думка про нього.

Багато уваги було приділено обговоренню проявів депресії, основних скарг пацієнтів. Розбирались також питання, які може задавати лікар задля отримання повної картини на підтвердження діагнозу. Також були надані різні точки зору стосовно психофармакотерапії депресії та особливості призначення різних груп препаратів пацієнтам із даним захворюванням.

На зустрічі також були присутні гості без медичної освіти, що ще раз підкреслює актуальність вивчення даної проблеми та потребу у просвітництві щодо даного питання не лише у лікарів та студентів медичних університетів, а й серед широкого загалу.

Приємно усвідомлювати, що багатьом студентам, практикуючим лікарям та представникам інших спеціальностей важливо отримати нові знання з медичної психології та вдосконалити існуючі. Їм не байдужа власна професійна компетенція і вони готові до вільної комунікації. І саме на таких людей орієнтовані освітні та освітньо-розважальні проекти Української асоціації лікарів-психологів.