Неділя, 11 жовтня 2015 07:23

Соціально-психологічна допомога населенню України

26 Вересня - 1 жовтня 2015р відбувся перший 6-ти денний семінар з навчання українських психологів технікам надання допомоги людям, що отримали психічну травму в результаті військових дій або інших катастрофічних подій.
Проводила семінар відома німецька психолог Інге Міссмаль, керівник організації IPSO (International Psychosocial Organisation), яка протягом останніх 15 років організувала систему психологічної допомоги у всіх провінціях Афганістану.
Інге Міссмаль і керована нею організація володіє унікальним досвідом допомоги психічно травмованим людям. Вони розробили і богаторазово випробували унікальну методику допомоги. Тільки за минулий 2014 і неповний 2015 роки IPSO надали допомогу 85 000 психічно травмованим людям.
  
  
  
В рамках семінару розпочато передачу цього унікального досвіду  30 українським психологам, які були ретельно відібрані з 150 кандидатів з усієї України. Підготовку та проведення семінару було забезпечено об'єднаними зусиллями Ротарі Клубів*: німецьким Ротарі клубом Констанс-Mainanu, комітетом Німеччина-Україна, Ротарі клубом Харків Мультінешенел, кафедрою психіатрії та наркології ХНМУ, ВГО "Українська асоціація лікарів-психологів".
Фінансування проекту забезпечив ротаріанський дистрикт (1930 Південний-Захід Німеччини)
 
Запропонований підхід отримав схвальну оцінку у всіх без вийнятку учасників проекту, а його ефективність скоро зможуть відчути і в нашій державі.
 
*Довідка: Ротарі Клуб - міжнародна неполітична організація, заснована в Чикаго в 1906 році, що включає в себе 1200000 членів у всьому світі.
Ротарі Клуб об'єднує зусилля людей, що володіють загальними морально-етичними нормами і готові здійснювати і підтримувати всілякі соціальні проекти.